Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Τα ματάκια μου καλέεεεεεε





Κάποτε, στην έξω κοίτη του Πηνειού, υπήρχε ένα όμορφο δάσος (φωτογραφία 1.). Αποφάσισαν κάποιοι και το "ξύρισαν" (φωτογραφία 2.). Ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλέψει το λιμανι του τσελιγκοσερίφη μας στην παλιά κοίτη...

Έτσι είναι οι σοβαροί μελετητές... γιούργια στον ταβά με τα κουλούρια. Βλέπουν μπροστά.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπουν μπροστά τους. Την τύφλα τους τα παιδιά. Δεν έχουν ματάκια. Μόνο οράματα με μεγάλα έργα και πολύβουα λιμάνια κάτω από τον Άγιο Αχίλλειο έχουν.

Ααααααααααααα, δεν μπορώ να πω! Αν και τα ματάκια τους δεν βλέπουν είναι πλημμυρισμένα στα δάκρυα. Για το καυμένο το ποτάμι που το ρυπαίνουν οι ασυνείδητοι! Κορόμηλο το δάκρυ απ' τους κροκόδειλους του Πηνειού.

Έτσι εξηγείται ότι δεν είδαν τα σκατά που αδειάζει ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ στο ποτάμι ο παραπήνειος βρωμύλος, οι επιβλέποντες τα έργα. Δεν είδαν ούτε όταν τα έργα τους έκοβαν τον παράνομο αγωγό; Ούτε όταν ο βρωμύλος τον αποκατέστησε; Ή μήπως οι ίδιοι φρόντισαν να μην τον κόψουν; ή οι ίδιοι φρόντισαν να τον αποκαταστήσουν; Αχ! αυτοί οι της περιφερειακής υπηρεσίας δημσίων έργων... Το μόνο που βλέπουν από εκεί, στην Καλλιθέας, δίπλα στο ποτάμι, είναι το λιμάνι. Κι ονειρεύονται να δένουν μιλιούνια Sea Diamonds και να βγαίνουν χιλιάδες ξανθιές καλλίπυγες τουρίστριες.. Γι' αυτό τους βγήκαν τα μάτια...

Και οι τρεις φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το ίδιο σημείο με διαφορά κάποιων μηνών. Στην πρώτη βλέπετε το όμορφο παραποτάμιο δάσος που μαγικά χεράκια εξαφάνισαν στις άλλες δύο.

Προσέξτε στην πρώτη φωτογραφία αριστερά μέσα στο ποτάμι την κηλίδα των ρύπων που απλώνεται καθώς βγαίνει από κρυφό αγωγό.

Προσέξτε την ίδια εικόνα στο ποτάμι και στην τρίτη φωτογραφία.

Έχει προηγηθεί η εκσκαφή και διαπλάτυνση της κοίτης.

Τα δέντρα τα είδαν και τα έκοψαν. Την παρανομία ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ; Οι μηχανικοί της περιφέρειας είναι τυφλοί;

Οι αγαπητοί ... "Φίλοι του Πηνειού" είναι φίλα προσκείμενοι προς αυτόν; Είναι; ΕΙΝΑΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου