Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Πολίτες



Αυτοαποκαλούμαστε πολίτες, ενεργοί, συμμέτοχοι...
Αναφερόμαστε στη δημοκρατία, τη διαβούλευση, τον κοινωνικό έλεγχο..
Οραματιζόμαστε, αγωνιούμε, αγρυπνούμε, αγωνιζόμαστε...
Τουλάχιστον έτσι λέμε.

Το σημερινό πόστ μου είναι μια πρόκληση. Μια πρόκληση στη συνείδηση του καθένα μας. Όλοι εμείς που επικαλούμαστε στις ιδιαίτερες συζητήσεις μας τη δημοκρατία, όσοι σχολιάζουμε ή καυτηριάζουμε την εξουσία και τις δομές της, όσοι αγωνιούμε για το μέλλον, όσοι οραματιζόμαστε το καλύτερο ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ πια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. Αν θέλουμε να πείσουμε πρέπει να εμπλακούμε.

Η ιστορία γράφεται από άτομα και παρέες. Η ιστορία γράφεται με εμπλοκή σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η ιστορία γράφεται με συλλογικές δράσεις. Ας γίνουμε μια παρέα λοιπόν. Μια παρέα των πέντε, δέκα, εκατό. Μια παρέα με απόψεις (όχι απαραίτητα ίδιες αλλά σίγουρα συγκλίνουσες). Που στηρίζεται στις ατομικές πρωτοβουλίες και τη συλλογική δράση. Που σέβεται τα μέλη της. Με παρεμβάσεις εμπνευσμένες, πρωτότυπες, αποτελεσματικές.
Το πεδίο δράσης της θα είναι ευρύ και θα καθορίζεται από τα ενδιαφέροντα των μελών της. Θα παρακολουθεί την επικαιρότητα αλλά δεν θα σύρεται από αυτή. Θα περιγράφει το όνειρο και θα παλεύει για την καθημερινότητα. Θα παρεμβαίνει παντού: σε ζητήματα πολιτισμού, ποιότητας ζωής, περιβάλλοντος, ατομικών δικαιωμάτων, θεσμών, πολιτικής, καθημερινότητας.
Όσοι πιστεύετε στη συμμετοχή, στην εμπλοκή, στην παρέμβαση, στον διάλογο, επικοινωνήστε μαζί μου είτε απαντώντας στο παρόν πόστ είτε στέλνοντας ένα μέιλ στο pmitsiou@gmail.com
Δεν υπάρχουν γεωγραφικοί, πολιτικοί, ηλικιακοί ή άλλοι περιορισμοί. Όλοι μαζί ας το κάνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου