Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Εχθρική πράξη


Η χθεσινή δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών στην Αγία Παρασκευή διαφοροποιείται ριζικά με πράξεις που μέχρι πρόσφατα ορίζαμε ως «τρομοκρατικά» χτυπήματα. Για πρώτη φορά έχουμε κατά μέτωπο μαζική δολοφονική απόπειρα κατά αστυνομικών με πυρά πυροβόλων όπλων. Η χθεσινή επίθεση είναι στην ουσία πράξη πολέμου. Ενός πολέμου που δεν θα κηρυχθεί ποτέ επίσημα αλλά που θα είναι συνεχώς «εν εξελίξει». Ενός πολέμου όπου ο πολίτης δεν γνωρίζει τους αντιμαχόμενους αλλά υποψιάζεται το θύμα και το απόλυτο θύμα ενός τέτοιου πολέμου είναι ο ίδιος ο λαός. Το χειρότερο: την θέση του θύματος κινδυνεύει να την επιλέξει από μόνος του ο καθένας από εμάς και πολλοί - πάρα πολλοί – το έχουν ήδη κάνει.

Γνωρίζω πολλούς οι οποίοι είναι πανέτοιμοι να θυσιάσουν μέρος των ατομικών τους ελευθεριών στο όνομα της ασφάλειας και της τάξης. Το χειρότερο: αυτή την θυσία θα υπάρξουν πολλοί και διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων οι οποίοι θα την πλασάρουν ως την μόνη λύση και θα την στηρίξουν με κάθε μέσο.

Επαγρύπνηση και αντίσταση σε παρόμοιες λογικές είναι η μόνη λύση.

Είναι χρέος του καθενός προς τη Δημοκρατία και τον τόπο να δηλώσει ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι εχθρικές πράξεις που στρέφονται ενάντια στο λαό. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί του λαού και της πατρίδας.

Είναι χρέος του καθενός από εμάς να διατρανώσει σε όσους κυβερνούν ότι δεν είναι πρόθυμος να είναι το θύμα αυτού του πολέμου.

Είναι χρέος μας να κάνουμε ξεκάθαρο ότι επιθυμούμε μια αστυνομία η οποία να ορκίζεται υποταγή στο σύνταγμα και να υπηρετεί τον πολίτη και τη δημοκρατία. Μια αστυνομία η οποία να σέβεται τα δικαιώματά μας και να φροντίζει για την τήρηση των κανόνων της πολιτείας.

Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε και να επεκτείνουμε όσα με αγώνες κατάκτησαν και υπερασπίστηκαν γενιές και γενιές πριν από εμάς.

Είναι χρέος μας να διατρανώσουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να ζούμε σε κατάσταση πολιορκίας επειδή διάφοροι ύποπτα υποκινούμενοι από σκοτεινούς κύκλους σχεδιάζουν και εκτελούν χτυπήματα κατά του λαού.

Δεν θα γίνουμε υποτακτικοί των κύκλων που εμπορεύονται τους τρομοκρατικούς πολέμους ή τους πολέμους κατά της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου