Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Καλησπέρα Υπουργέ μου

   Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ΤΕΕ είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους. ΔΕΝ είναι συνδικαλιστικό όργανο των Πολιτικών Μηχανικών, όπως πολλοί νομίζουν, δεν είναι καν συνδικαλιστικό όργανο. Το ΤΕΕ είναι επιμελητήριο, είναι ΝΠΔΔ, έχει προσωπικό που πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  Το ΤΕΕ διοικείται από την Διοικούσα επιτροπή, η οποία εκλέγεται από τα μέλη του. Τα αξιώματα είναι εθελοντικά και ως τέτοια, ΔΕΝ αμοίβονται. Εαν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό, απλά δεν συμμετέχει στη διαδικασία. 
 Καλά ως εδώ; Καλαααα.
   Το ΤΕΕ όμως είναι και δύναμη. Είναι εξουσία. Και ως τέτοια, έχει πολλάκις ειδική μεταχείριση έναντι της πλεμπός. (η πλέμψ, της πλεμπός - κοινώς πλέμπα).
  Έβαλε λοιπόν το ΤΕΕ τον Ρέππα (από φάουλ σε φάουλ το πας Δημήτρη και θα τη δεις τη δεύτερη κίτρινη) και ενέταξε άρθρο σε Νόμο με τον οποίο κατ' εξαίρεση του γενικού κανόνα επιτρέπεται η πρόσληψη μέχρι 25 συμβούλων στο ΤΕΕ. +
  Γιατί, ειδικά στο ΤΕΕ;  Απολαύστε την απάντηση της ίδιας της διοικούσας επιτροπής: 

Κατά τη δική μας άποψη τα 15 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και τα 5 μέλη του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, είναι ανάγκη να έχουν τη βοήθεια τουλάχιστον ενός συμβούλου ο καθένας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ευθύνες, που έχουν αναλάβει. Και αυτό επιδιώκεται να γίνει με τη νομοθετική ρύθμιση, με απόλυτη διαφάνεια και σε πλήρη γνώση όλων, με τη διάταξη που περιελήφθηκε στο σχέδιο νόμου του ΥΠΟΜΕΔΙ.
Και λίγο παρακάτω: 
 το ΤΕΕ, εδώ και χρόνια, έχει αναλάβει τον χειρισμό κρίσιμων θεμάτων, στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί μόνο με την εθελοντική (και χωρίς αμοιβή) εργασία των Μελών της Δ.Ε. και του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας
Θα μας τρελάνετε αδέρφια; Θέλετε από ένα (τουλάχιστον) σύμβουλο ο καθένας για μια δουλειά που εθελοντικά αναλάβατε να κάνετε; Μας τονίζετε ανερυθρίαστα ότι κάνετε την εθελοντική δουλειά χωρίς αμοιβή. Γιατί; Θα μπορούσατε να κάνετε εθελοντισμό επί πληρωμή; Αυτό μόνο από κάποιες ΜΚΟ το έχω ακούσει.... 


Θα πρέπει να ντρέπεστε αδέρφια. Να ντρέπεστε. Κι εσείς και ο Ρέππας. Αν κουβαλάτε έστω και την ελάχιστη τσίπα πάνω σας, αν έχει μείνει ίχνος συνείδησης ατσιμεντάριστης, ζητήστε την απόσυρση της τροπολογίας ΤΩΡΑ. Αν δεν καταλαβαίνετε το λόγο, παρατηθείτε ομαδικά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου