Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Διπλόμισθοι στο Δημόσιο


Η εποχή των παχιών αγελάδων δεν υπήρξε ποτέ

Μιλούσα πρόσφατα με φίλο και αναλύοντας τις επιπτώσεις της κρίσης στον προϋπολογισμό του καθένα μας, έμαθα ότι υπάρχουν υπηρεσίες του Δημοσίου ή του ευρύτερου Δημόσιου τομέα όπου απασχολούνται με συμβάσεις κάθε είδους συνταξιούχοι του Δημοσίου προερχόμενοι συνήθως από τις ένοπλες δυνάμεις αλλά όχι μόνο.
Μου δήλωσε ότι ο ίδιος προσωπικά έχει κάνει παρεμβάσεις για το ζήτημα σε υπουργικά γραφεία. Σε ένα από αυτά, ο γραμματέας του υφυπουργού, του είπε χαμογελώντας «δηλαδή ζητάς να απολυθώ κι εγώ».
Κατανοώ απόλυτα κάποιον που στα 40 του βρίσκεται συνταξιούχος και για λόγους ψυχικής ισορροπίας θέλει να δουλέψει. Όμως όταν το ελληνικό κράτος προβαίνει σε δραστικές περικοπές των εισοδημάτων όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποτελεί πρόκληση η ύπαρξη ανθρώπων που μισθοδοτούνται δύο φορές και μάλιστα από το κράτος, την οικονομική δυσπραγία του οποίου προσπαθούμε να περισώσουμε όλοι.
Η εύρεση και θεραπεία τέτοιων συμπτωμάτων χρόνιας ασθένειας του δημόσιου τομέα θα έπρεπε να είναι αντικείμενο κάποιων στα υπουργεία διότι θα επιτυγχάνονταν δυο στόχοι: και εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και αποκατάσταση ενός αισθήματος δικαιοσύνης. Ας το κάνει κάποιος πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου