Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ανατρέψτε το πολιτικό σκηνικό τώρα!


Κυρίες και κύριοι βουλευτές, οι στιγμές είναι κρίσιμες. Εδώ και μέρες κινείστε όλοι οριακά, μαζί με εσάς ακροβατεί στο κενό και η χώρα.  Κατανοούμε τη θέση σας, τις προσπάθειές σας, τις αναστολές σας. Μεγαλώσατε όπως και εμείς μέσα σε ένα έντονα κομματικοποιημένο περιβάλλον όπου ο κομματικός πατριωτισμός και η πίστη στον αρχηγό καθόριζε τα πάντα. Όπου το καλό της παράταξης ταυτιζόταν ή έμπαινε πάνω από το καλό της κοινωνίας ή της πατρίδας.  Όλα τα παραπάνω έχουν ήδη αλλάξει.
Κύριες και κύριοι βουλευτές, τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε – εμείς και σχεδόν όλος ο κόσμος – άφωνοι ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας και παραλογισμού από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων. Πριν κλείσει εβδομάδα με τη χώρα ουσιαστικά ακυβέρνητη την ώρα που το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλυδωνίζεται, το καθήκον όλων μας αλλά κυρίως το δικό σας, επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών.
Τις κρίσιμες αυτές στιγμές αρθείτε πέρα και πάνω από κομματικές ηγεσίες, παραταξιακές σκοπιμότητες, εκλογικές αριθμητικές. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές θυμηθείτε ότι είστε η εμπροσθοφυλακή του λαού και της πατρίδας. Έχετε καθήκον να επιβάλλεται την συνεννόηση, έχετε καθήκον να φροντίσετε ώστε να οδηγηθεί με ασφάλεια η χώρα μακριά από τους υφάλους της χρεωκοπίας και τα άγρια νερά της διεθνούς απομόνωσης και αφού εξασφαλιστεί αυτό, ας προσφύγουμε νηφάλιοι στη λαϊκή εντολή.
Κύριες και κύριοι βουλευτές, η χώρα σας έχει ανάγκη. Αυτήν υπηρετείτε και όχι τα κομματικά σας επιτελεία. Ανατρέψτε τώρα το πολιτικό σκηνικό πριν ανατραπεί το πολιτικό σύστημα.. Οδηγείστε τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ισχυρής κυβέρνησης με συγκεκριμένο έργο η οποία θα έχει στη διάθεσή της τον απαραίτητο χρόνο να το πραγματοποιήσει. Αναγκάστε τα κόμματα στα οποία ανήκετε να συνεννοηθούν τώρα. Αν δεν μπορούν να το κάνουν, κάντε το μόνοι σας! Είναι η μόνη υπέρβαση που υποχρεούστε να κάνετε!  Ο λαός σας παρακολουθεί και σας δίνει μια, την τελευταία, ευκαιρία. Μην την αφήσετε να πάει χαμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου