Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο Καραμήτρος, το opengov και οι επένδυσεις


Ας υποθέσουμε ότι μια ομάδα επιχειρηματιών έχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο στον τομέα της πράσινης οικονομίας, καινοτόμο, μοχλό ανάπτυξης, καθώς ενεργοποιεί στην υλοποίηση αλλά πολύ  περισσότερο στη λειτουργία του ομάδες μικρών επιχειρήσεων ή τοπικών ή φυσικών προσώπων, με χώρο δράσης το σύνολο της χώρας, με εκ των πραγμάτων εξαγωγικές δυνατότητες.
Ας υποθέσουμε ότι με αυτό το σχέδιο επισκέπτεται αρμόδιους στις αρχές του καλοκαιριού – μύθος είναι, δεν χάνουμε τίποτα αν πούμε τέλη Ιουνίου. Εκεί, κάποιος πληροφορεί την ομάδα ότι επίκειται η ψήφιση ενός νόμου ο οποίος θα δίνει σημαντικά κίνητρα σε επιχειρήσεις προκειμένου να εγκατασταθούν σε συγκεκριμένη περιοχή.  Μεταξύ των άλλων, 75% επιδότηση αγοράς γης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τεχνογνωσίας, 75% επιδότηση δόσεων leasing, απαλλαγή από την καταβολή φόρου εισοδήματος για τα μη διανεμόμενα κέρδη, επιδότηση θέσεων εργασίας με κάλυψη του 7% του μισθολογικού κόστους επί μια διετία, επιδότηση κατά 75% του επιτοκίου δανείων που θα λάβει ο επενδυτής. Επενδυτικός παράδεισος δηλαδή!
Μετά από αυτό, η ομάδα προετοιμάζεται πλήρως και περιμένει εναγωνίως την ψήφιση του σχετικού νόμου.
Στις 10 Αυγούστου αναρτάται το σχέδιο νόμου στο opengov. 2 Σεπτεμβρίου σταματά η διαβούλευση. Σήμερα ο Νοέμβρης έχει 6. Η υποθετική ομάδα επενδυτών έχει ήδη κουραστεί να περιμένει, φυσικά εγκατέλειψε τις σκέψεις για επένδυση εκτός ζώνης γιατί είναι επιχειρηματίες, δεν είναι ηλίθιοι και φυσικότατα αναζητά χώρο εγκατάστασης εκτός Ελλάδας.
Υποθετικά μιλώντας, χάθηκε μια επένδυση τριάντα εκατομμυρίων σε μια πολύ κρίσιμη για τη χώρα στιγμή, επειδή, υποθετικά μιλώντας, ο Καραμήτρος και κάτω από το καλύτερο opengov κουστούμι, τσαρούχι φοράει. Που πα ρε Καραμήρτο που μου θέλεις επενδύσεις κα ευρά και διαβουλεύσεις. Ικανός είσαι μόνο για καμιά μιζούλα της δεκάρας. Ευρωφονιά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου