Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τι θα έλεγε ο Αλέξης.


Τι μπορεί να λέει αύριο ο κ. Τσίπρας, ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων και να είναι πάντα εντός της λεγόμενης κοινής λογικής:
Όταν μιλάει η  γλώσσα του σώματος...

«Η θέση μας ήταν πάντα υπέρ της παραμονής μας στην ευρωζώνη αλλά το διευθυντήριο της Ευρώπης και οι υποτελείς των επέλεξαν να μας δείξουν την έξοδο. Δεν τους βόλευε μια αριστερή φωνή εντός της ευρωζώνης!» 

«Η θέση μας ήταν πάντα υπέρ της παραμονής μας στην ευρωζώνη αλλά ποιάς ευρωζώνης; Μιας ευρωζώνης που ευνοεί την πλουτοκρατία; Που κηρύσσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Που μας στέλνει πίσω σε έναν εργασιακό μεσαίωνα; Σε μια τέτοια ευρωζώνη μας καλούν να συμμετέχουμε; Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πει ναι σε μια τέτοια συμμετοχή»

«Η θέση μας ήταν πάντα υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και παλέψαμε ειλικρινά να το πετύχουμε. Δεν μπορούσαμε όμως να ανεχτούμε την εξακολούθηση εφαρμογής ενός μνημονίου το οποίο όλοι είχαν καταγγείλει κατά καιρούς, άσχετα με τις θέσεις που σήμερα εμφανίζουν. Σας θυμίζω τι έλεγε ο κύριος Σαμαράς ή την θέση του κ. Βενιζέλου για απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Δεν μπορούσαμε να υποβάλουμε τον λαό σε νέα, σκληρή λιτότητα. Οι σύμμαχοί μας αρνήθηκαν την όποια συζήτηση ωθώντας μας στην έξοδο.»

«Η θέση μας ήταν πάντα υπέρ της παραμονής μας στην ευρωζώνη.  Μια Ελλάδα εκτός ευρωζώνης ισοδυναμεί με μια Ελλάδα καχεκτική, μίζερη, εσωστρεφή. Παλέψαμε και καταφέραμε μια μεγάλη νίκη. Κρατήσαμε την Ελλάδα στο φυσικό της χώρο, την Ευρωπαϊκή οικογένεια πετυχαίνοντας μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις την κατάργηση του καταστροφικού για τη χώρα μνημονίου. Υπογράψαμε ένα διμερές σύμφωνο συμμόρφωσης της χώρας στο Ευρωπαίκό πρότυπο. Για τον σκοπό αυτό ζητήσαμε και πήραμε την βοήθεια των φίλων και συμπατριωτών μας Ευρωπαίων στην οργάνωση του κράτους και των δομών τους. Καταφέραμε παράταση της προσαρμογής της οικονομίας μας ως τις 31/12/2016. Εξασφαλίσαμε την εισροή 50 δις ευρώ στη χώρα για αναπτυξιακούς σκοπούς αμέσως μετά την θεσμοθέτηση αλλαγών που αφορούν την απόκτηση ενός μόνιμου φορολογικού συστήματος, την ταχεία απονομή δικαιοσύνης, την πάταξη της φοροδιαφυγής και μιας σειρας παρόμοιων μέτρων».

Συμπληρώστε ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου